Voor Herenthout stond er dit weekend de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen op het programma. De thuisploeg was al enkele weken op zoek naar een zege en hoopte zo de heenronde positief af te sluiten. Enkele spelers moesten echter noodgedwongen respijt geven waardoor Herenthout enkel Peter Speckstadt (Trainer-Coach) als reserve op de bank had. In de eerste Set had Herenthout het moeilijk op het spel op te bouwen en kwam moeilijk tot scoren. Lint kon speelde goed georganiseerd en was vooral in blokkering zeer sterk. Herenthout kon geen antwoord bieden op de topper uit 1e divisie.

Set 2 hetzelfde verhaal. Vanaf het begin moest liep Herenthout achter de feiten aan. De receptie kwam niet tot bij spelverdeler Toon Heylen waardoor de thuisploeg het moeilijk kreeg. Bovendien waren er veel opslagmissers waardoor Lint ook de 2e set vlot binnenhaalde. 16-25

Set 3 leek Herenthout een tweede adem gevonden te hebben en startte sterk. Lange tijd was er een mooie voorsprong. Ondanks de problemen in receptie werden de ballen goed afgewerkt door een debuteerde Koen Schoors op de hoekpositie. 16-11 voor de thuis ploeg. De laatste set werd nog een ware thriller waarin Herenthout keer op keer een kans op de set verspeelde. Telkens werd er bij een setbal een opslag gemist. De laatste set toonde de thuisploeg nog wat ze waard waren, maar tevergeefs.

Overigens een welverdiende overwinning voor Tesla Lint dat doorstoot naar de halve finale.  

VC Herenthout - VC Tesla Lint: 0-3 (19-25;16-25;30-32)